2011.10.16.
15:15

Írta: Nérofo

Csípős csirkeszárnyak igazán DIÉTÁSAN

Imádom ezt a kaját. De sokáig el sem tudtam képzelni, hogy a kívánt állagot el lehet érni cukor, méz, sör és egyéb tiltólistás anyagok felhasználása nélkül. Aztán egy tévéműsorban, hol máshol, ha nem a Paprikán, megtaláltam ezt a receptet. Néha desszertként szoktuk ropogtatni. Ez már csak azért is fura, mert Miklós elvileg nem eszi meg a csontos húsokat. Hm... 

Nem gondolom, hogy sok kétéves szereti a csípős ételeket. Hát az én lányom ebben is különleges (nem kicsit vagyok elfogult, természetesen), imádja a csípős kajákat. Kiabál, hogy "anya, csípős lett a szám" és habzsol. Pont úgy képes leszopogatni a húst és porcokat a csontról, mint én. :) Íme a pofonnál is egyszerűbb recept!

Diétás csípős csirkeszárnyak

12 darab csirkeszárny (lényeg, hogy sok-sok-sok legyen)

2 darab piros színű kaliforniai paprika

chili pehely, vagy erős pista ízlés szerint(nálam házi készítésű természetesen)

só, bors 

Ugye milyen kevés hozzávaló kell hozzá?! 

Akár egy pár nappal a csirke megsütése előtt elkészíthetjük a pácot. Két darab piros kaliforniai paprikát feketére sütünk sütőben vagy szabadtűzön és lehámozzuk a héját. Ha megsült én még forrón egy tálba dobom és lefóliázom a tetejét. Megvárom míg kihűl, így tuti, hogy könnyen le lehet hámozni a héját. A magházat is eltávolítom, és egy késes aprító segítségével (nagyjából) simára dolgozom a chilivel. Persze ha ilyen nincs éppen kéznél, akkor egy nagyobbacska késsel is addig szabdalhatjuk a paprikát, amíg pépes nem lesz, majd hozzákeverjük a chilit. Ha gyereknek is készítjük, akkor óvatosan bánjunk a csípőssel, de tapasztalatom szerint a gyerekek szeretik a fűszeresebb ételeket. Lényeg, hogy megadjuk nekik a lehetőséget, hogy megszeressék. 

A csirkeszárnyakat nagyon alaposan megtisztítjuk és három felé vágjuk az izületek mentén. Besózzuk, beborsozzuk és beletesszük egy nagyobbacska tepsibe. Úgy, hogy ne egymáson legyenek, hanem egymás mellett, így szépen tud majd pirulni. A sütőt alaposan bedurrantjuk, legalább 10 perccel azelőtt érje el a sütési hőfokot, mielőtt a tepsi a sütőbe kerülne! 

Csípős csirkeszárny előkészületek.jpg

Körülbelül 20 perc után a 220 fokos sütőben elkezdenek pirulni a szárnyacskák végei. Ekkor kivesszük, ha engedett valamennyi levet, akkor azt papírtörölközővel felitatjuk, majd ráöntjük a paprikás chilis masszát. Ezúttal nem ajánlom, hogy kézzel dolgozzunk, inkább egy szilikon ecset, vagy villa segítségével oszlassuk el a pácot a csirkén, majd irány vissza a sütőbe. További maximum 20 perc alatt gyönyörűen rákaramellizálódik a paprika a csirkére, és olyan finom lesz, ahogy elképzelni sem tudjuk így olvasás után. Egyszerű, de nagyszerű. Érdemes kipróbálni!

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá!

Címkék: főétel gluténmentes előétel extra alacsony szénhidráttartalmú

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr633306954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása