2010.12.19.
11:24

Írta: Nérofo

Karácsonyi habcsók

Ma elkészítettem a karácsonyi habcsókokat. Csináltam egy adag diósat, egy adag narancsos kókuszosat, és egy adag narancsos csokisat. Még száradnak a sütőben, de a párom szerint felülmúlhatatlan ízük van.

Ezért úgy döntöttem, hogy közreadom, mert még mindenkinek van ideje, hogy megcsinálja Szentestéig, ugyanakkor még két hét múlva is isteniek. Hmmm ... most jut eszembe: ajándékötletnek sem utolsó! 

Karácsonyi habcsókok

Természetesen az alapja mindegyiknek ugyan olyan. Én hat tojásfehérjével dolgoztam ez úttal, két tepsinyi lett belőle, de már most látom, hogy kétszer ennyi is kevés lett volna. Én ehhez a mennyiséghez 30 dkg cukrot tettem, de érdemes tojásfehérjénként 5 dkg cukorral számolni. Kell bele egy csipet só és egy kk citromlé. Ha ezt gőz fölött csillogósan fényesre vertük, akkor már csak az van hátra, hogy a választott ízesítőt óvatosan hozzákeverjük.

Csokisan

Ha csokiimádók vagyunk, akkor a két tojásonként 5 deka reszelt csokival, fél narancs lereszelt héjával összekever változatot biztosan kedvelni fogjuk. 

Kókuszosan

A 12 dkg kókuszreszeléket egy vaníliás cukorral, és a narancs másik felének lereszelt héjával összekeverjük, majd nagyon óvatosan a tojásfehérjés masszához adjuk. Ez sokkal töményebb, tömörebb sütit ad.

Diósan

Ez a párom kedvence. Szerinte ez egy ízorgia, pedig ez a legegyszerűbb dolog a világon. Szóval érdemes mindenkinek kipróbálni. Két tojásfehérje felvert habjához 8 dkg durvára őrölt diót adunk, és ugyan úgy járunk el velük, ahogy a többivel, azaz nagyon óvatosan keverjük a tojáshoz.

Mindegyiket ugyan úgy kell megsütni:: hőlégkeveréses sütőben 120 fokon (normál sütési üzemmód esetében ez 140 fokot jelent) 25 perc alatt kész is vannak! Kihűlni a sütőben hagyjuk őket, félig nyitott ajtónál. Gyerekre vigyázni!!!!!!

Jó étvágyat hozzá mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé kókusz desszert gluténmentes aprósütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr542525496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása