2011.10.04.
15:02

Írta: Nérofo

Sütőben sült "paprikás krumpli"

Az alábbi étel kicsit lehet több is, mint paprikás krumpli, de ha éppen ahhoz van kedvünk, akkor úgy is jó. Igazi pasis étel, a párom rendszeresen követeli, hogy készítsek ilyet. Pedig igazán nincs benne semmi különleges, csak finom. Az én szempontomból pedig külön jó, hogy nem macerás, és gyors, sőt sokat sem kell utána mosogatni.:) Mondjuk diétásnak éppen nem mondanám, de a tegnapi edzés után belefér. :)))))

Sütőben sült "paprikás krumpli"

1 kg krumpli

40 dkg lecsókolbász (most éppen, de csináltam már debrecenivel is)

2 fej hagyma

2 tk piros paprika

2 tk majoránna

15 tekerésnyi fekete bors

2 tk só

1 csipet ételízesítő

1 csipet őrölt kömény

fél dl olaj 

3 nagyobb gerezd fokhagyma

A krumplit és a hagymát meghámozom, majd szeletekre vágom. A hagymát négy felé szoktam vágni, a krumpliból is helyes kis cikkeket igyekszem gyártani. A kolbászt kb. fél centi vastag szeletekre karikázom, majd a hagymával és a krumplival együtt beteszem egy tepsibe. 

A fűszereket egy kicsi tálban (nálam erre egy savanyúságos tálka szolgál) keverem össze. Az olajba beleteszem a piros paprikát, a borsot, a sót, az ételízesítőt, a majoránnát és a köményt is, majd jól összekeverem. Ezzel már csak annyi a dolgom, hogy jól összemancsolom a krumplis kolbászos keverékkel. Hogy én ezt mennyire imádom csinálni! :)

180 fokon, alsó felső sütésen 40 perc alatt tökéletesen megpuhul a krumpli és átsül a kolbász. Öt perccel a sütési idő vége előtt hozzákeverem a három gerezd zúzott fokhagymát és már kész is! Nem túl bő lére eresztett paprikás krumpli az eredmény. 

Ha kicsit azt szeretném, hogy kevésbé paprikás krumplis, inkább sült-krumplisabb legyen az eredmény, akkor grillre teszem a sütőt és kicsit emelek a hőfokon. Körülbelül tíz perc alatt megpirul a krumpli és finom ropogós lesz. Hmmmm... csemege uborkával és friss kenyérkével isteni ebéd! Azért ilyet vacsorára még heti öt edzés mellett sem ennék. :)

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr73277909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása