2012.01.22.
18:59

Írta: Nérofo

Legújabb mánia: szőlőmagolaj!

Ígértem egy postot a szőlőmagolajról, merthogy nálam ez az új szerelem! És ahogy ásom bele magam a témába úgy érzem, hogy a kapcsolat tartós lesz!! :)

Ma salátát csináltam vele! Isteni lett. Megint annyira jó, hogy fénykép nem készült, de azt gondolom, hogy ezt már tőlem megszokhatta mindenki. :) Ja, és a páromtól, aki nem éppen arról híres, hogy meg tudja tartóztatni magát, ha ételről van szó.

Madársaláta szőlőmagolajjal

1 adag madár saláta (én az előre csomagolt és mosott verziót használom)

1 zacskó mini mozzarella (vagy ha nagyon autentikusak akarunk lenni, akkor egy mozzarella golyó kézzel falatnyira tépkedve)

1 nagy paradicsom kockázva

3 evőkanál szőlőmagolaj (csakis hidegen sajtolt)

1 ek balzsamecet

csipet só és bors

A salátát a kockázott paradicsommal és mozzarellával egy tálba teszem. Erre jön majd az öntet, amit egy kis bébiételes üvegben készítek el.

Beleteszem a hozzávalókat: 3 ek szőlőmagolajat, 1 ek balzsamecetet (fő szabályként háromszor annyi olajat használok, mint ecetet) majd adok hozzá egy kis sót és borsot. Rácsavarom az üveg tetejét és összerázom. Majd mehet is a salátára. Jókora salátás kanálakkal összekeverem és már falható is.

A salátánál nem áll meg nálam a szőlőmagolaj felhasználás. Szinte minden ételbe teszek belőle, még a kisfiam bébiételeibe is egy kiskanállal. Kellemes az illata, és az egészségre gyakorolt hatásairól ódákat zeng az internet. Karban tartja a szervezetet, gyógyít és szépít. Ajánlják azoknak, akiknek magas a koleszterin szintje, aki a szív- és érrendszeri megbetegedésektől tart, vagy a memóriáját szeretné javítani. A legújabb kutatások szerint a rákos sejteket is pusztítja. Erről bővebben is érdemes olvasni itt. 

Sőt: hölgyeim, a szoptatás alkalmával elkezdődő eszméletlen hajhullás ellen is hatásos állítólag. Milyen kár, hogy nem találkoztam vele hamarabb! Jó a narancsbőr ellen és eltünteti a ráncokat. Az arcomra hetente kétszer felviszek pár cseppet, alaposan belemaszírozom, majd tíz perc után áttörlöm egy kendővel. A makacs nevető ráncaim, amik eddig soha nem akartak még csak halványodni sem eltűntek tőle! Pedig én aztán mindent kipróbáltam már!!!

Hogy borsos az ára?! Nem feltétlenül. Igaz, körbe kell nézni, de bioboltokban kapható már elérhető áron is. Csakis sötét üvegeset vegyünk, mert a világos üvegben, ha napfény éri az olajat, akkor csökken a beltartalmi értéke. Az illata kicsit vajas, szőlőre emlékeztető. A színének sötét zöldnek kell lennie. 

A csomagolást és a címkét jól nézzétek meg! Csakis hidegen sajtoltat vegyetek!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr933715468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása