2011.10.23.
18:28

Írta: Nérofo

Sütőben sült, sajtos- tejszínes- gluténmentes "rántott hús"

Az alábbi étel az egyik kedvenc vasárnapi ebédem. Vendégvárónak is finom, bár kicsit pepecs. De amennyi bókot be lehet vele seperni!!!! És ez mindig kárpótol! Nem utolsó sorban másnaposan is finom, tehát jókora adagot lehet belőle készíteni. A legnehezebb, hogy a család elől eldugdossam a maradékot, mert különben jártukban- keltükben elfogy! 

Nevezhetjük rántott húsnak, mert ahogy az ember eszi, úgy tényleg olyan... de mégsem. Ja, és nincs olajszag vagy olajpazarlás, sőt az olajas flakon még csak elő sem kerül! Nem éppen a klasszikus értelemben vett diétás étel. De kérdem én: melyik magyar ember ne kívánná meg néha a rántott húst. És ha már rántott hús, akkor inkább ez!!

Sütőben sült, sajtos tejszínes "rántott hús"

3 darab csirkemell szeletelve

kevés rizsliszt (természetesen eredetileg búzaliszttel készül, de itt tényleg abszolút mindegy a liszt, választhatunk éppen kukoricát vagy szóját is, ha az van otthon)

2 darab tojás

15 deka reszelt sajt (nálam trappista)

3 dl tejszín

kevés víz

só, bors

Első lépésként lereszelem a sajtot, majd felkészülök lelkileg a "panírozásra". Nem tartozik a kedvenc konyhatechnológiai műveleteim közé. 

Kikészítek három tányért. Az elsőbe kerül a rizsliszt, a másodikba a két tojás némi vízzel, kevés só és bors, a harmadikba pedig a reszelt sajt.

A húst felszeletelem, és ha nem voltam túl ügyes és nem lettek egyenletesek a szeletek, akkor húskloffolóval igazítok rajtuk (két folpakk között, mert mosogatni nem szeretek). Sózom, borsozom. Majd jön a panírozás: liszt, tojás, reszelt sajt... minden szeletnél.... Az elkészült szeleteket egy tepsibe fektetem. (Ha nincs elég nagy tepsink, akkor érdemes kettőbe tenni, mert a husik nem lehetnek fedésben). Nem teszek alá sem olajat, sem vizet. Ha megtelt a tepsi, akkor ráborítom a tejszínt, és betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe. Alsó felső sütésen körülbelül 40 perc alatt szép pirosra sütöm a tetejét. Ezúttal krumplipüré galuskákkal ettük, de kukoricás rizzsel vagy puliszkával is isteni!

PA238759_392x294.JPG

 Jó étvágyat hozzá!

4 komment

Címkék: köret tejszín főétel gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr693324592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nesonka 2011.10.23. 23:26:41

Ez valóban finom, de én nem pepecselek vele ennyit. A sajt felét beleszórom a tepsibe, ráhelyezem a megsózott húst, nem klopfolom, nyugodtan lehet különféle vastagságú, ismét sajt következik és tejszín helyett (mert az nem annyira diétás :) )a 2 tojást összekeverem tejföllel és azt öntöm rá. Még a lisztet is kihagyom spórolva azzal is 1-2 kalóriát.

Nérofo 2011.10.24. 09:22:57

@Nesonka: Waw! Tényleg sokkal egyszerűbb! Köszi az ötletet. Tuti kipróbálom! Joghurttal, mert azzal is lehet csalni pár kalóriát lefelé. :)Én általában Activiát használok, vagy "termelői" joghurtot, mert az nem olyan savanykás.:)
Sokszor csinálod? Ez is "rántotthús" élményt ad? Vagy inkább sült husi?

Nesonka 2011.10.24. 12:44:56

Talán egyik sem, valami más és igen gyakran készítem, mert csak be kell dobálni a tepsibe és mehet is a sütőbe.

Nérofo 2011.10.24. 21:05:08

@Nesonka: Szuper! Mindenképpen kipróbálom. Velem is gyakran van, hogy kell valami kaja, de rögtön ám! :) Ha kipróbáltam, akkor beszámolok!
süti beállítások módosítása