2011.08.25.
20:30

Írta: Nérofo

"Danna Korn- Gluténmentes élet" szerintem

 Ez nem egy szakácskönyv, de azt gondolom, hogy egy gluténmentes recepteket tartalmazó oldalon mindenképpen kell róla beszélni. 2011-es, tehát aktuálisabb nem igen lehetne. Rövid kis könyvecske, mindössze 162 oldal, a formátuma is kicsi, egy fél nap alatt könnyen átrághatja magát rajta az ember.

Különösen kezdő lisztérzékenyeknek szól, én nekik ajánlanám. De azt gondolom, hogy ebben a témában azért a régi motorosoknak sem árt néha tovább képezniük magukat, esetleg tartalmazhat a könyv olyasmit, amiről még nem hallottak. Vannak benne praktikák, például arra vonatkozóan, hogy mely lisztekkel milyen arányban váltható ki a búzaliszt, illetve milyen sűrítési eljárások léteznek, és hogy hogyan alkalmazzuk őket. Ez a rész kétségtelenül nagyon érdekes- számomra ez volt a legértékesebb.

A szerző nem csak gluténérzékenyeknek, lisztérzékenyeknek szánja a könyvet, hanem mindenkinek, aki a mostanában divatos diéta irányzatokat követve a glutén száműzése mellett döntött az étrendjéből. Leginkább a paleolit diéta előnyeit hangsúlyozza, az általuk alkalmazott érveket használja, bár maga ez a diéta irányzat kimondva= leírva konkrétan nem szerepel a könyvben.

Szimpatikus a könyv a szerző végtelen optimizmusa miatt, ezzel kárpótol bennünket a gyakran meglehetősen gyermeteg humoráért. De ki lehet bírni, legalább nem száraz, olvashatatlan szöveg. Van benne ránk, magyarokra szabott tanács: pár honlap és pár beszerzésre vonatkozó praktika.   

A könyv "tíz ízletes gluténmentes fogást" ígér "egyenesen Amerikából". Illetve a magyar kiadáshoz tartozik még további tíz magyarosabb recept. Van benne két muffin recept, egy recept ropogtatnivalóknak, amit biztos, hogy ki fogok próbálni (bár nem rizs- és kukoricapehellyel, hanem mandulával és mogyoróval ugyan), pár saláta, egy csirkés, egy halas és két vega recept, piskóta, pizza és gyúrt tészta recept. Ezek alapnak, kezdésnek meg pláne nagyon jók lehetnek. A magyaros receptek között ott van a rakott burgonya, a kenyérlepény, egy rakott palacsinta, egy pizza és egy krumpligombóc leves receptje is.   

Nekem a legjobban egy krumplival készült pizza tészta receptje tetszett meg ezúttal, amit eddig még nem próbáltam. Holnap leírom hogy sikerült! :)

Szólj hozzá!

Címkék: könyvajánló gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr873180502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása