Ugye van olyan, hogy az ember munkaügyben pofára esik. Na de amekkorát ma én estem, akkorára ritkán volt példa a történelemben. És ráadásul ez a cég már harmadjára csinált hülyét belőlem! Az az igazság, hogy tényleg hülye vagyok! Minek hagyom magam??
Amivel vigasztalódni fogok az egy csoki hab, ami csak azért "mousse", mert a párom szerint "tökre olyan". De nem az. Nincs vele macera, nincs vele munka, és totál elronthatatlan. A baj az, hogy elég sincs belőle soha, és persze hízik tőle a fenekem, mint a fene, de per pillanat kevés dolog van, ami most kevésbé érdekel. Nyalogatom a sebeimet. Meg a csokihabomat...
Hamis csoki mousse
2 db tejszín
50 gramm jó minőségű, diétás, gluténmentes étcsoki
1 kk rumaroma
1 ek folyékony édesítőszer
A csokit felolvasztom a mikróban nagyon óvatosan, vagy vízgőz felett, ha éppen van időm és kedvem hozzá. Felteszem a tejszínt melegedni, és beleteszem az olvadt csokit. Nem forralom fel, csak melegítem, addig, amíg a csokival el nem keveredik a tejszín. Hozzáadom az édesítőt és a rumaromát. Most hogy így belegondolok elférne még bele egy kis vanília is. Hmmm... legközelebb kipróbálom. És mára ennyi volt: mehet a hűtőbe.
Másnap beteszem a csokis tejszínhabos csodát a talásmixerbe és bekapcsolom. És igen, jó kislány voltam, szülinapomra megkaptam az én kedvenc Electrolux mixeremet, azóta is folyamatosan dolgozik szegény... :)
Ezek után elfelejtkezünk arról, hogy a gép dolgozik, legalább öt percre, és hopp mire újra odanézünk már kész is a csokis csoda. Ugye milyen egyszerű volt??
És ha véletlenül nem olvadt el a csoki tökéletesen a tejszínben, akkor lehetnek benne apró, csokidarabok is. Hátborzongatóan finom!
Jó étvágyat hozzá!