2011.07.05.
14:31

Írta: Nérofo

Paradicsomos szósz grillezéshez- cukormentes, lisztmentes, szójamentes, tojásmentes

 Biztos, hogy létezik mindenhol egy "családi" mártás, amit mindenki imád. Nálunk egy olyan paradicsomszósz van, amit bármikor, bárki meg tudna enni a családból. Kerti partik alkalmából mindig csinálok, és az "újoncok" mindig elkérik a receptjét. Én is így szereztem anno! :)

Paradicsomos szósz grillezéshez

5 dl Passata- biztos van ennek valami magyar neve is, de ez van a dobozra is írva, így a legegyszerűbb keresni. Se a sűrített paradicsom, se a paradicsomlé nem jó hozzá.
6 db aszalt paradicsom (Egy tipp: kóstoljuk meg az aszalt paradicsomot, mielőtt beletesszük a mixerbe. Ha nem érezzük igazán finomnak és ízletesnek, akkor felezzük az adagot- azaz használjunk csak háromat!)
1 bő kk: bazsalikom
            oregáno
            kakukkfű
            tárkony
            cayanne bors (ami ugye nem is bors és nagyon csíp, szóval óvatosan bánjunk vele!)
0,5 kk őrölt gyömbér
1 kk fokhagymasó (lehet fokhagyma és só, ha rögtön elfogyasztásra kerül)
5 tekerés frissen őrölt bors
só,  ha szükséges
1 ek olivaolaj

Csak bele kell dobni mindent a robotgépbe, miszlikbe kaszabolni, és már kész is. :) Jó bőven meg lehet vele locsolni a frissen kisült húsokat, a parázsburgonyát, és esetleg a salátát is a tányérunkon. Isteni finom! 

Érdemes viszonylag nagy mennyiséget készíteni belőle, hűtőben egy hétig biztos eláll. Nálunk még nem maradt belőle meg tovább soha, pedig duplánál kisebb adagot nemigen készítek belőle. Tésztaszószként is remekül működik. 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: vega paradicsom gluténmentes szósz ízesítő extra alacsony szénhidráttartalmú grillezéshez

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr343041696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása