2011.02.26.
14:42

Írta: Nérofo

Spenótos nagy kedvenc- A (nagybetűvel) spenótos tészta- gluténmentesen

Február 10-én megszületett a kisfiam: Miklós. Leszámítva a kisebb kavarodásokat, amelyeket az édesapjával való névazonosság okoz, remekül vagyunk. :)

A felszedett 15 kilómból már csak három maradt. Azért két hét alatt ez nem is olyan rossz eredmény, azt gondolom! És mivel szoptatok, ezért éhezni nem szabad. Igyekszem tápláló, zöldséges, kalóriaszegény ételeket enni. Nem könnyű egy ilyen menü összeállítása!

A nagy gondolkodásban, hogy milyen diétásat, de mégis szénhidrátban gazdagat egyek a héten, előkerült egy nagy kedvenc, a spenótos tészta receptem. Nem hízlal, nagyon finom, és az egész család odáig van érte. Sokszor csináltam már vendégeknek is, és még soha nem volt rá panasz... pedig lássuk be a spenót azok közé a zöldségek közé tartozik, amelyek megosztják az emberiséget. :) A párom kollégái kérték a receptet, hát közreadom.

Spenótos tészta

Főtt, gluténmentes tészta

1 zacskó vagy doboz mélyhűtött spenót

Tej

2 evőkanál barna rizsliszt

Rengeteg fokhagyma

Egész szerecsendió

Só, bors

Kifőzünk jó bő vízben egy adag gluténmentes tésztát és félrerakjuk. Lehet tegnapi maradék is, hiszen a jelenlegi recepthez az a legjobb, ha a tészta a felhasználáskor már nem meleg, nem friss. 

A többi hozzávalóból tulajdonképpen főzelék készül. Olivaolajon rántást készítünk a rizsliszttel és ehhez adjuk hozzá a kiengedett spenótot. Felengedjük tejjel és fűszerezzük sóval, borssal. Az állagának körülbelül olyannak kell lennie, mint egy sűrűbb palacsintatésztának. Ennek az állagnak az eléréséhez valószínűleg a főzés során jó párszor fel kell majd öntenünk tejjel. Mielőtt késznek nyilvánítanánk jöhet a szétzúzott fokhagyma és a frissen őrölt szerecsendió. Én elvetemült vagyok, tehát vagy öt duci gerezdet használok. :)

Tulajdonképpen ez egy kettő az egyben kaja, hiszen már most fogyasztható pirítóssal és tükörtojással. De az én receptem szerint csak most jön a lényeg!

Füstölt- főtt, húsos szalonnát kockázok és egy teflonos serpenyőben pirosra, ropogósra pirítom. Isteni már az illata is!!! Ha ezzel megvagyok, akkor jöhet rá egy merőkanál spenót. A spenótot addig pirítom a szalonnával, amíg szinte teljesen elpárolog belőle a nedvességtartalom, ezután következhet a tészta. Most már csak kb. két percig kell kibírni, amíg összepirulnak a hozzávalók, összeérnek az ízek, majd tálalhatunk is. Érdemes egy kis sajtot reszelni a tetejére. Leírhatatlanul finom. 

Ha nagyon diétázunk, akkor készülhet sovány sonkával és olivaolajjal. Úgy is remek. Jó étvágyat hozzá!

 

 

  

Szólj hozzá!

Címkék: spenót vega köret tészta főétel gluténmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://dietablog.blog.hu/api/trackback/id/tr932692552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása