Kedden a gyerekem- az államvizsgám után- kitalálta, hogy ő muffint szeretne enni. És a boldog anyuka örömmel el is készítette. A kétévesem kért, hogy süssek neki "kicsi tojta"?? Hát hogyne tettem volna?!!! És ha már ott voltam, és bekapcsoltam a sütőt, akkor sütöttem egy adaggal magamnak is. Diétásan és gluténmentesen. Most közreadom a receptet, mert állítólag finom lett- és állítólag még a paleolit diétába is jól beilleszthető. Na, a paleolit diétát nem ismerem, de ez a recept tényleg jó!!!
Muffin diétásan, gluténmentesen
Száraz hozzávalók:
25 dkg barna rizsliszt
1 cs sütőpor- vigyázzunk, hogy a gluténmentes tasakot emeljük le a polcról (súgok: Haas)
Folyékony hozzávalók:
2,5 dl tej
1 dl olaj
2 db tojás
2,5 ek folyékony édesítő
A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, majd hozzáadjuk az összekevert folyékony hozzávalókat. Nem egy nagy kaland. Annyit szoktam trükközni, hogy a folyékony hozzávalók összekeverésekor a tojások habbá verésével kezdek, aztán keverem hozzájuk a többi alkatrészt robotgéppel. Így kicsit könnyebb tésztát kapok.
Bármivel tölthető, vagy kiegészíthető. Én csináltam olyat, amit vanília pudinggal töltöttem. Hát az valami isteni volt. Annyit kell csak csinálni, hogy amikor a muffin formát töltjük, akkor először egy kanál tésztát, majd egy kanál vanília pudingot teszünk a formába, majd újra egy kanál tésztát- vagy amennyi a vaníliás részt elfedi. ISTENI!!! És amikor egy pici aszalt szilvát teszünk a vanília pudingba... Hát azt már nem hiszem, hogy lehet fokozni.
Jó étvágyat!